Mat/efterrättsmuffins
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 12 minuter
Total tid 17 minuter
Portioner 8 st
Ingredienser
- 1 dl mandelmjöl
- 2 st ägg
- 2,5 dl riven ost
- 1 tsk bakpulver
- 1/5 tsk salt
- 2 dl kall köttfärssås
Instruktioner
-
Rör ihop ägg, mandelmjöl, ost och bakpulver i en bunke
Fyll 8 st muffinsformar med smet
Tillsätt köttfärssås och tryck ned i mitten på formen
Toppa med riven ost
Grädda i 225 gr ca 10 - 12 min tills de har fått färg -
Det går att variera innehållet med vad man vill ha. Om du vill göra efterrättsmuffins är det bara att utesluta saltet och fylla med frukt eller annat som man gillar
Dessa är görbra att ha med som mellanmål eller fika om man är ute på språng.
Köttfärsmuffins
Går utmärkt att äta kalla som varma. Det gillar jag att jag bara kan plocka fram en om det är så att hungern slår till.